Exposició "Pere Casaldàliga: una veu compromesa"

Exposició "Pere Casaldàliga: una veu compromesa"

Des del mes de gener del 2007, disposem de l'exposició "Pere Casaldàliga :una veu compromesa-". Durant tot aquest temps, la mostra ha visitat 27 poblacions catalanes, i han estat milers les persones que n'han pogut gaudir, i ha anat acompanyada de xerrades, cicles de conferències, visites guiades per a nois/es, concerts... cosa que ha enriquit encara més el seu contingut. La seva inauguració va ser al Palau Robert de Barcelona, i l’ultim lloc on ha estat exposada fins ara ha estat a Lleida.

L'exposició mostra la vida i l'obra de Pere Casaldàliga amb una visió panoràmica. Ens explica la seva trajectòria, les seves idees, les causes per les quals ha lluitat i continua lluitant. Com ell mateix diu: "Jo sóc jo i les meves causes, i les meves causes valen més que la meva vida". Causes, que han reflectit a llarg de la seva obra literària.

Així doncs, ens trobem amb 4 àmbits diferents:

Descarregar Tríptic

1 Introducció: un breu escrit introductori sobre la seva figura dóna pas a un àmbit on es presenten els elements simbòlics del bisbe, que transmeten les claus del seu caràcter.

2 Àmbit cronològic: seguint un ordre cronològic bàsic, descripció de la seva trajectòria vital abans d'arribar al Brasil i fins a l'actualitat. S'hi mostren les arrels catalanes de Casaldàliga, i la seva evolució, que el porta cap a l'assumpció d'una vocació de servei radical a les persones.

3 Les seves causes: la part més gran i complexa de la mostra on s'exposen les motivacions i les idees que justifiquen la seva actuació. L'àmbit s'estructura a partir de quatre eixos, que s'interrelacionen: la terra, els indígenes, l'Església i l'Amèrica Llatina.

4 La poesia de la terra: gran mural que clou l'exposició, la superfície de la qual es configura com un tros de la selva amazònica on es poden llegir fragments significatius de la seva obra poètica i literària.

Convidem, a totes les persones, organitzacions i institucions que vulgueu disfrutar d'aquesta exposició, que us poseu en contacte amb nosaltres a araguaia@pangea.org.

Moltes gràcies.