2015 "DRETS HUMANS: (R)EVOLUCIÓ PENDENT"

2015 "DRETS HUMANS: (R)EVOLUCIÓ PENDENT"

Trobada 2015
Diumenge 22 de març de 2015 a Cervera

Universitat de Cervera
Plaça de la Universitat s/n
sala Antiga Biblioteca

Tríptic de la Trobada

També a BARCELONA el dimarts  17 de març  l'Alfredo J. Gonçalves farà una xerrada a;
la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret.
hora: 19 h.
Carrer Llúria nº 5
BARCELONA

Per iniciar la reflexió publiquem la introducció d’en Pere Casaldàliga a l'agenda llatinoamericana 2015.
 
Una realització plena i aconseguida dels Drets Humans, de tots ells, equivaldria a una revolució integral: democràtica, socialista, feminista, popular, ecològica... Seria la topia de la Utopia: la realització de tots els nostres desitjos. És per això que una renovada presa social de consciència d’aquests drets i la seva implementació en la corresponent estructura juridicosocial és quelcom revolucionàriament més efectiu que molts esforços de militància sociopolítica en altres camps.
 
És clar, es tracta d’incloure tots, totes, tot allò humà, i allò no humà, que també té els seus drets: els drets dels animals, de les plantes, de la natura, de l’ambient, de la Mare Terra. Desantropocentritzar els drets “humans”, ecocentrar-los, desenvolupar-los...

Tots els drets... per a tots i totes”, van dir els zapatistes mexicans, com una formulació emblemàtica de la seva Utopia total. Mentre hi hagi persones els drets humans de les quals siguin desatesos, sentirem, des d’aquest nou estadi evolutiu de la consciència de la humanitat, que també estem essent desatesos en els nostres drets, perquè “els seus drets” són també nostres, són “nostres els seus drets”. Hem de reivindicar aquests “drets seus nostres”, com un deure, tant com un dret.

És una evolució, en curs, que hem d’acollir i ajudar a completar. I per part nostra, és també una (r)evolució, la dels Drets Humans. No els del segle XVIII, ni els de la Declaració de 1948, sinó els d’aquesta Utopia sense fons, que es transcendeix a ella mateixa i és re-descoberta, reinventada i (r)evolucionada per cada generació.

Pere Casaldàliga  i José María Vigil

PROGRAMA

10:00 h. Inscripcions i recollida de documentació.
10:30 h. Benvinguda i presentació de la jornada.
10:45 h. Ponència: DRETS HUMANS:

Per tots iguals?
a càrrec de Alfredo J. Gonçalves

11:45 h. Pausa - Cafè
12:15 h. Continuació de la ponència i col·loqui
13:15 h. Celebració de l’Eucaristia i

Missatge de Pere Casaldàliga

14:15 h. Dinar
15:45 h. Actuació musical amb Mezzos
16:30 h.  DRETS HUMANS I RELIGIÓ

a càrrec de Juan José Tamayo

Diàleg

18:30 h. Comiat