Història

Història

Som una Associació nascuda el febrer de 1989 amb la intenció de promoure la candidatura de Pere Casaldàliga al Premi Nobel de la Pau per a l’any 1992. El bisbe Pere encarna tota una manera de percebre la realitat de Brasil, Amèrica Llatina i el Tercer Món i una forma concreta de presència d’Església en ell.

Des del 1989 fins el 1992 vam realitzar diferents trobades, xerrades, etc... per a donar a conèixer la seva persona i per a recollir signatures per a la candidatura. Tota la càrrega de simbolismes que s’havia suscitat entorn del Vè Centenari ens va semblar també propícia per a la candidatura al Nobel per en Pere i les “seves causes”, que va ser presentada per l'Adolfo Pérez Esquivel.

Quan el 1992 van concedir el Premi Nobel de la Pau a Rigoberta Menchú, vam considerar que les “causes” per les que nosaltres demanàvem el Nobel per a en Pere, estaven molt ben representades en el premi concedit a la Rigoberta i, per tant, vam donar per acabada la campanya.

Després del 1992 vam continuar la tasca de divulgar les “causes” del bisbe Pere com a “Amics del bisbe Pere Casaldàliga” per obrir camins de conscienciació, cooperació i solidaritat amb el Brasil, l’Amèrica Llatina i el mal anomenat Tercer Món.

Posteriorment, el 1999, vam canviar el nom pel d’ Associació ARAGUAIA AMB EL BISBE CASALDÀLIGA, a petició del bisbe Pere que hi veia en el nom d’abans un personalisme excessiu, i continuem any rere any, organitzant campanyes de reflexió i sensibilització, i difonent el missatge de solidaritat amb “les causes”, que hem fet nostres.